madrid … la moda.

Ker je Madrid veliko mesto, ima tudi svojo veliko luksuzno plat. Paseo de la Castellana nedvomno spominja na Upper East Side v New Yorku. Tu domujejo ogromne prefinjene stolpnice, na katere pogleduješ z mislijo kako lepo bi bilo živeti v njih, ter trgovine in butiki svetovno znanih modnih oblikovalcev, katerih izložbe so občudovanja vredne. Sem sva zašla v glavnem zaradi mene in moje želje, da vsaj enkrat v življenju stopim v trgovino Manola Blahnika in si za spominek kupim nekaj malega od Agathe Ruiz de la Prada.

Manolo Blahnik je svetovno znan Španec, ki oblikuje čevlje … zelo drage čevlje. Širši javnosti je postal poznan, ko so se njegove stvaritve začele pojavljati v seriji Sex and the City. Danes pa jih lahko najdemo tudi na nogah Blair Waldorf v seriji Gossip Girl.

Njegova trgovina v Madridu je odmaknjena od cestnega vrveža. Ulica in hišna številka prideta še kako prav. Pred vstopom sem morala pozvoniti, nato pa počakati, da mi je prijazen gospod odprl vrata. Vprašala sem ga, če si lahko samo malo napasem oči … prikimal je. Že ko me je videl, mu je bilo kristalno jasno, da ne bom kupila ničesar. Trgovino pa sem vseeno zapustila z velikim nasmeškom, kateremu je botrovalo tudi to, da sem v izložbi videla točno tisti par čevljev, ki ga je zgoraj omenjena Blair nosila v eni izmed epizod Gossip Girl. Smejalo se mi je še do drugega dne :)

Vstop v Agathino trgovino je bil bolj preprost. Roza srček, ki je njen zaščitni znak, je viden že od daleč, zvoniti pa ni treba.

Agatha Ruiz de la Prada je marsikomu poznana malo manj kot Manolo. Modna oblikovalka doma iz Madrida slovi po živih barva in nenavadnih krojih. Meni pa je pri njej všeč tudi to, da nima vrtoglavih cen. Tako si lahko sedaj lastim verižico s prikupnim roza obeskom. Hvala Matic :)

Druga skrajnost blišča in popolnosti pa je bil bolšji sejem ali t.i. el Rastro, ki se vije med tremi dolgimi ulicami in na katerem lahko zase najdeš marsikaj … tudi poročno obleko. Seveda sva ga morala obiskati, a sva denarnici raje pustila zaprti.

Tagi: , ,

  1. MB je pol ceh pol spanec, kakor vem, vecinoma zivi v ZDA. Vecina prestolnic, ne samo MAD, ima svoje “high fashion” distrikte. Zame je MAD res kraljevo mesto, ceprav je BCN bolj ziva in nekako lepsa. No, stvar okusa, ceprav je vecini vsec Barcelona bolj. Dobis pa lahko njegove cevlje kar po dostopni ceni, ko so razprodaje in predvsem na internetu. Ni sicer tekoca sezona, ampak kaj potem, so lahko klasicne in moderne tudi dalj casa. Sicer je pa tako z vsemi temi znamkami visoke mode. Ce pa vprasas mene, so stvari v vecini malo neokusno drage.

    In kaksen pulover od Armanija, D&G ali pa Cavallija se prav nemarno znuca lahko in to zelo prehitro glede na ceno. Da ne govorim, da jim skoraj vsem sivajo Kitajci & co. Prevec fame, ceprav je lepo za videti.

  2. Glede Barcelone je res stvar okusa. Jo imam rada, a me je Madrid prevzel bolj. Mogoče ne samo zaradi mesta samega, ampak tudi zaradi drugih razlogov.

    To, da je Manolo pol čeh, pa nisem vedela. Hvala za info :)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !