Courrèges za Evian.

Embalaža ustekleničene vode Evian je predmet moje diplomske naloge. To blagovno znamko sem izbrala zato, ker so njihove marketinške rešitve vedno nekaj posebnega, s svojo kvaliteto in predanostjo pa z lahkoto dosegajo luksuz, ki je nenazadnje dostopen vsakemu izmed nas.

Kot pravi Evianov navdušenec pa sem si seveda zaželela dizajnerske stekleničke, ki so jo za leto 2011 oblikovali v francoski modni hiši Courrèges. Ta prikupna steklena embalaža z roza detajli je včeraj prispela v moje roke. Upam, da bo to le dodatna spodbuda pri pisanju diplome.

Stekleničke, ki jih s svojim dizajnom popestrijo znani modni oblikovalci, so pri Evianu postale že stalnica. Prvi takšen oblikovalec je bil Christian Lacroix, za njim pa so se zvrstili še Jean-Paul Gaultier, Paul Smith in Issey Miyake. Najnovejša steklenička pa je, kot sem že zgoraj napisala, nastala pod streho modne hiše Courrèges, ki je z njo obeležila svoj 50 letni obstoj. Kdor francoske modne hiše ne pozna, naj omenim, da so bili oni prvi, ki so začeli izdelovati hlače za ženske, krivi pa so tudi za “revolucijo” mini kril v letu 1963.

Pri Courrèges so za Evian skušali ustvariti takšen dizajn, ki bi poudaril prosojnost in čistost vode. Tako bela barva na steklenički predstavlja prosojnost, roza pa sodelovanje Eviana in Courrègesa. Zanimivo je tudi to, da je Evian svoj logotip namenoma prilagodil dizajnu in si ga dovolil obarvati v roza barvo, saj tega navadno ne počnejo. Za stekleničko pa je poleg dveh temeljnih barv pomemben tudi vzorec. Slednji predstavlja rožo, ki je za Courrèges značilna, njena največja odlika pa je trajnost.

Celotna ideja stekleničke izvira iz samega začetka modne hiše. Končni rezultat pa v vsakem pogledu govori zgodbo Courrègesa.

Če pa bi o celotnem sodelovanju radi izvedeli kaj več, kliknite na ta link in si oglejte kratek filmček v katerem nastopata Jacques Bungert (Courrèges) in Michael Aiden (Evian). Jaz pa naj se za konec še zahvalim podjetju Gama d.o.o., saj sem do stekleničke prišla ravno z njihovo pomočjo.

New Evian limited edition bottle, which was designed under the roof of French fashion house Courrèges, is certainly something special. The design speaks for itself and tells a story about the bond between Courrèges and Evian.

I just love the new design and I recommend you to watch this short clip if you want to find out something more about this collaboration.

And at the end I have to thank to company Gama d.o.o. which helped me to get the bottle. Thank you!

Tagi: , ,

  1. iii kok pa najbolj huda tema za diplomsko! srečno:)

  2. Hvala. Čeprav je tema res zanimiva, komaj čakam, da diplomo dokončam :)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !