logotip.

Vizualna komunikacija je ena najpomembnejših človeških komunikacij. Ta je najopaznejša pri različnih marketinških rešitvah in, čeprav se malokrat zavedamo, tudi pri sporočilu, ki ga s svojo urejenostjo o sebi oddaja vsak posameznik. Zakaj vse se poslužujemo vizualne komunikacije bi lahko naštevala v nedogled, potrošniška družba v kateri živimo pač to zahteva. Ne glede na to, da se rada spuščam v oglaševalske debate in prebiram raznorazne marketinške primere, mi je zanimivo opazovati tudi vizualne podobe manjših podjetij. Vizualna identiteta vsakega podjetja pa se, če vprašate mene, začne in konča pri logotipu.

Logotip je pojem za katerega je slišal že vsak, glede na moje izkušnje, pa njegova razlaga marsikomu povzroča ne malo težav. Ker so časi takšni kot so in bi mnogi poleg svoje redne plače radi zaslužili še kakšen evro več, se mi zdi smiselno posvetiti nekaj časa tudi vizualni podobi dejavnosti s katero se dodatno ukvarjate.

Logotip je v grobem najosnovnejši element celostne grafične podobe nekega podjetja, blagovne znamke ali zgolj posameznika, ki se ukvarja z določeno dejavnostjo. Velikokrat ga označimo za enostavnejši grafični dizajn, ki v svojem bistvu skriva celotno filozofijo, poslanstvo in vizijo podjetja oz. blagovne znamke. Njegov glavni namen pa je sporočanje in predstavljanje.

Da bomo oblikovali kvaliteten logotip, moramo imeti znanje in predvsem močno idejo. Ker gre za nekoliko daljši oblikovalski proces, mu raje namenite kakšno neprespano noč več, da boste na koncu zadovoljni. Če grafično oblikovanje ni vaše področje, pa za pomoč prosite oblikovalca, kateri bo pripravil izdelek, ki vam bo pisan na kožo.

Logo is the most basic element of corporate identity of a company, brand or small business. It’s often considered as a simple graphic design, in which we can find the entire philosophy, mission and vision of the company or brand. Its main purpose is to communicate and present.

To get quality logo design, we have to have some knowledge and, of course, a strong idea. Because this is a longer design process, you should take some more time and maybe even one or two sleepless nights to design it. If graphic design is not your field of interest, you should ask for help a designer, who will produce a product that will be perfect for you.

Tagi: , ,

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !